Voor(oor)delen crossfit

Wil je zelf een keer meemaken waar al die CrossFitters het voortdurend over hebben?

Laat je dan vooral niet tegenhouden door de fabels een vooroordelen over deze waanzinnige sport. We hakken ze hier alvast voor je onderuit, zodat je zelfverzekerd naar CrossFit Zwolle kunt voor je eerste – en zeker niet je laatste – workout.

Als je aan CrossFit doet, raak je sowieso geblesseerd

Ja, CrossFit is inderdaad een blessuregevoelige sport, maar daar is een reden voor. Veel mensen beginnen te snel met zwaar liften, nog voordat ze überhaupt hun techniek onder de knie hebben. Dit is vragen om problemen, aangezien CrossFit een zeer technische sport is die lastige oefeningen bevat. Neem je het niet serieus, dan kan het inderdaad fout aflopen. Luister daarom goed naar de instructies en bouw vooral langzaam op – met de juiste techniek. CrossFit is erg competitief, dat begrijpen wij ook wel. Maar als je je meteen probeert te meten aan andere sporters, dan sta je inderdaad snel langs de kant met blessures.

CrossFit is alleen voor beesten

Er is een verschil tussen Mat Fraser (de nr.1 CrossFitter van de wereld) en de gemiddelde CrossFitter. Een heel groot verschil zelfs. Hierdoor ontstaat het beeld dat CrossFit niet geschikt is voor mensen zoals jijzelf. Bij deze willen we die fabel volledig onderuit trappen. Want ook als je geen Ronaldo bent, kun je wel degelijk op voetbal gaan. Onderaan beginnen is juist één van de leukste aspecten aan CrossFit, aangezien je groeicurve enorm is. Bij CrossFit Zwolle krijg je gelukkig de juiste begeleiding, zodat je stap voor stap in de sport kunt groeien. Je lichaam moet wennen aan de hoge intensiteit van de workouts, maar onze trainers zullen je nooit pushen tot dingen waartoe je nog niet in staat bent.

CrossFit is onmogelijk

Als je een filmpje van de CrossFit Games bekijkt, zie je de atleten haast onmogelijke capriolen uithalen. Ja, op je handen lopen, handstand push-ups of deadlifts van een paar honderd kilo zien er onwerkelijk uit, maar dat zijn slechts enkele onderdelen van de sport – gelukkig zijn er heel veel oefeningen waar je zelfs tijdens je eerste les aan mee kunt doen. Daarnaast zijn er voor alle oefeningen ‘scaled’-versies. Dit betekent dat je een iets lichtere variant van dezelfde beweging kunt doen. Op deze manier maak je CrossFit een stuk makkelijker en lijkt het plotseling heel wat minder onmogelijk.

proefles doen?

Ben je klaar voor een proefles?

Kom een keer meetrainen bij de fitste familie van Meppel.

of